Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Sikeres volt a nemzeti konzultáció

2017. June 27. 12:22
Sikeres volt a nemzeti konzultáció

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját.

Lezárult a kérdőívek feldolgozása, a részvétel rekordot döntött, a vélemények teljes egyetértésben voltak, hogy Brüsszel nem vehet el stratégiai jelentőségű jogköröket Magyarországtól. Saját kezünkben kell tartani az adók, a bérek és az energiaárak meghatározását, továbbra is minden eszközzel fel kell lépni az illegális bevándorlás ellen, és átláthatóbbá kell tenni a külföldről pénzelt aktivista csoportok működését - sorolta az államtitkár.

 

Elsöprő többség erősítette meg a kormány álláspontját a nemzeti konzultáción

Dömötör Csaba bejelentette, hogy a nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját

 

Dömötör Csaba értékelése szerint számos európai országban vitatéma, hogy hol húzódjanak a határok az uniós és a nemzetállami jogkörök között. A határidőig több mint 1,5 millióan vettek részt a konzultációban, valamint a feladási határidőt követően beérkezett 7100 ív válaszait is figyelembe vette a kormány. Tájékoztatása szerint elhúzódó vitákra számítanak a konzultáció témáiban; a bevándorlásra vonatkozóan például tartja magát a kvótaterv, és heves politikai támadások érik a magyar határzárat.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu