Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Sikeres tárgyalás a V4 és Juncker között

2017. October 20. 15:07
Sikeres tárgyalás a V4 és Juncker között

A visegrádi országok és az Európai Bizottság, elnöke, Jean-Claude Juncker közötti találkozót Orbán Viktor miniszterelnök szerint sikeres, eredményes és hasznos volt.

A kormányfő szerint a V4-es országok teljesen egységesen léptek fel minden kérdésben, sikerült bemutatni a bizottság elnökének, hogy ez egy szoros, hatékony és sikeres együttműködés. A munkavacsorán Magyarország a V4-es partnerekkel együtt azt az álláspontot képviselte, hogy a nyugati és keleti tagállamok között nem lehet kettős mérce, mert napi gyakorlat a bizottság részéről, hogy kettős mércét alkalmaz a közép-európai országokkal szemben: "amit szabad Nyugaton, azt tiltják Keleten".

 

Sikeres tárgyalás a V4 és  az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncke között

A V4-es országok teljesen egységesen léptek fel minden kérdésben, bemutatták, hogy ez egy szoros, hatékony és sikeres együttműködés

 

Orbán Viktor beszélt az ukrán oktatási törvényről is, és a leghatározottabb fellépésre kérte Jean-Claude Junckert az ügyben, hogy azok a jogok, amelyek korábban megillették a magyar nyelvet használó tanulókat, továbbra is megillessék őket. Hozzátette, hogy a kisebbségek érdekeinek védelmében minden olyan törvényt hatályon kívül kell helyezni, amely hátrányosan különbözteti meg őket. A magyar miniszterelnök az Európai Néppárt elnökségének ülésén, továbbá az Európai Tanács ülésén is szóba hozza a kérdést. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu