Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Sikeres fejlesztési terv az Országos Polgárőr Szövetségnél

2018. March 26. 13:23
Sikeres fejlesztési terv az Országos Polgárőr Szövetségnél

Az Országos Polgárőr Szövetség megtartotta éves küldöttértekelzetét, melyen elhangzott: a 2017-es év mérföldkő volt a 27 éves Polgárőrség életében. 

A szövetség elnöke, Dr. Túrós András beszédében az elmúlt hat évről elmondta: a 2012-ben indított fejlesztési terv sikeresen lezárult, idén már 63 ezer polgárőr lát el önkéntes szolgálatot. Megújult a Polgárőr törvény, felülvizsgálták a belső és jogi normákat, fejlesztették a technikát, és több millió szolgálati órát regisztráltak, amelyből 1,5 millió óra a rendőrséggel közösen telt. Hangsúlyozta, hogy a polgárőrségnek kiemelkedő a kapcsolata a rendőrséggel és a helyi önkormányzatokkal. Köszönetet mondott Magyarország Kormányának és Belügyminisztériumnak, mivel nélkülük nem valósulhatott volna meg a fejlesztési terv.

 

Sikeres fejlesztési terv az Országos Polgárőr Szövetségnél

Az Országos Polgárőrszövetség fejlesztési terve sikeresen lezárult

 

A gyűlésen jelen volt dr. Pintér Sándor belügyminiszter is, beszédében köszönetet mondott, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem mellett a polgárőrök jelen vannak a társadalom mindennapi életében és időjárási viszonyoktól függetlenül végzik a feladatukat. Felidézte, hogy 2010-hez képest felére csökkent a bűncselekmények száma, és mára Magyarország bekerült a világ 15 legbiztonságosabb országa közé. Kiemelte az Egy Iskola, Egy Polgárőr Program fontosságát is, amel biztonságot nyújt az iskolák környékén a gyermekek védelmében. Pintér Sándor a polgárőröktől kérte, hogy továbbra is foglalkozzanak az ifjúsággal, és növeljék a közterületi szolgálati órákat. A küldöttgyűlésen elfogadták a szövetség 2017-es évi munkájáról, az Etikai Bizottság és a Felügyelő Bizottság munkájáról szóló beszámolót, valamint az idei költségvetési tervezetet.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu