Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Sikeres a Munkahelyvédelmi Akció első negyedéve

2013. May 20. 07:51
Sikeres a Munkahelyvédelmi Akció első negyedéve
Selmeczi Gabriella, a  Fidesz szóvivője azt közölte,  hogy eddig 680 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette a Munkahelyvédelmi Akció, amelyet a kormány a munkaerőpiacon hátrányos, veszélyeztetett helyzetben lévő öt társadalmi csoport számára indította.

Emberi Erőforrások MinisztériumaAz év első három hónapjában a programban résztvevők több mint fele, 55 év feletti munkavállaló volt, harmada pedig olyan alacsony iskolázottságú munkavállaló, aki  szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik. Emellett több mint 100 ezer pályakezdő, 25 ezer kisgyermekes édesanya és négyezer tartósan álláskereső munkahelyét is védi a program - zárul a közlemény.

Még aznap az Emberi Erőforrások Minisztériuma is kiadott egy közleményt, miszerint mintegy 5 milliárd forintot biztosít a kormány 5000 ember kompetencia-felmérésére, képzők, rehabilitációs szakemberek speciális képzésére, valamint 3000 megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő dolgozó egyéni képzésére.

A képzések 80 százalékban vidéki és közel felében a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben zajlanak, időtartamuk összesen csaknem 850 ezer óra.


-tk-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu