Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.04. - Monday, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Seszták Miklós nyitotta meg az első észak-amerikai kereskedőházat

2015. May 06. 11:00
Seszták Miklós nyitotta meg az első észak-amerikai kereskedőházat

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szerint a kereskedőházi képviselet megnyitása új fejezetet nyit a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok történetében, és tovább erősíti a két ország szövetségét.

A magyar kormány a 2020-ig tartó EU-fejlesztési ciklusban minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy megerősítse a vállalkozói szektort, amely számára a New York-i kereskedelmi iroda újabb kaput nyit az Egyesült Államokban  - hangsúlyozta a tárcavezető.

A miniszter hozzátette: ma mintegy 1700 amerikai érdekeltségű vállalat működik Magyarországon, több mint 80 ezer magyar embernek adva ezáltal megélhetést. Ezeknek a vállalkozásoknak a magyarországi befektetései meghaladták a 9 milliárd dollárt.

 

 

Seszták Miklós nyitotta meg az első észak-amerikai kereskedőházat

 A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) márciusban kötött szerződést a Magyar-Amerikai Kereskedőházzal, amely egyebek között piaci képviselettel, partnerkeresési támogatással és piackutatással segíti majd a magyar kis- és középvállalkozásoknak az Egyesült Államok piacára való bejutását.

A New York-i a 27. magyar kereskedőház a világon. Észak-Amerikában hasonló képviselet megnyitása várható Kanadában, és az eredmények függvényében várhatóan az Egyesült Államok más régióiban is - hangzott el az ünnepélyes megnyitón.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu