Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.04. - Monday, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az e-útdíj költséghatékonyságáról

2014. June 30. 15:30
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az e-útdíj költséghatékonyságáról

A rekordgyorsasággal bevezetett, rendkívül költséghatékonyan működő hazai e-útdíj első évét értékelte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2014. június 30-án, Budapesten.

Összesen 6513 kilométer hosszúságú hazai útszakaszt érint a 2013. július 1-jén életbe lépett, az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló jogszabály a 3,5 tonnát meghaladó össztömegű járművekre vonatkozóan. A HU-GO néven ismertté vált rendszer a vonatkozó miniszteri rendeletben kijelölt autópályákat, autóutakat és főutakat érinti, és teljes mértékben megfelel az Európai Unió technológiai követelményeinek, illetve az EETS, azaz az Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás irányelveinek.

 

 

A hazai e-útdíj első évét értékelte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2014. június 30-án, Budapesten
A számvetésben Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy  erősítették a vasút versenyhelyzetét, valamint hozzájárultak a terhek arányosabb elosztásához és a közúthálózat fenntartásának és fejlesztésének finanszírozásához is. Sikerként értékelte Seszták Miklós a rendszer bevezetésének gyorsaságát, valamint hatékonyságát és gazdaságosságát is. 42 milliárdos költségvetési forrás állt a rendelkezésre, ezzel szemben kevesebb mint 36 milliárdot használtak fel a rendszer kiépítéséhez - mondta.

 

 Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, e-útdíj

Sikerként értékelte Seszták Miklós az e-útdíj bevezetésének gyorsaságát, valamint hatékonyságát és gazdaságosságát is

 A sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a megvalósításban több kis- és közepes vállakozó is közreműködött. Az e-útdíj befezetésével azt is megmutathattuk a miniszter szerint, hogy van magyar innováció és szakértelem. Az e-matricás és e-útdíjas ellenőrzési rendszerek megkezdett integrációja hamarosan még hatékonyabbá teszi az ellenőrzést. A magyar e-útdíj sikerét bizonyítja, hogy a hazai megoldások iránt egyre élénkülő nemzetközi érdeklődés tapasztalható. Jelenleg az útdíjszedés üzembiztosan és zavarmentesen működik, már az első félévben a várakozásokat felülmúló díjbevétel folyt be belőle: az első félévben tervezett 75 milliárd forint helyett 78 milliárd forint bevételre tudott szert tenni a költségvetés - húzta alá Seszták Miklós.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu