Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Seszták Miklós: Felgyorsul a román határon átnyúló közlekedési infrastruktúra-fejlesztés

2014. July 25. 10:22
Seszták Miklós: Felgyorsul a román határon átnyúló közlekedési infrastruktúra-fejlesztés

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Liviu Dragnea román regionális fejlesztési és közigazgatási miniszter látta el kézjegyével azt a kétoldalú megállapodást, amelynek köszönhetően 20 határon átnyúló közúti és kerékpáros út épülhet meg.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, közútfejlesztés, beruházásA magyar-román közútfejlesztést európai uniós források segítik.  Seszták Miklós szerint a megállapodás azért is fontos, mert ezáltal felgyorsul a határon átnyúló közlekedési infrastruktúra-fejlesztés. 2015 végéig el kell számolni ezekkel a projektekkel, a keretmegállapodás nélkül pedig ez nem sikerülhetne a miniszter szerint.


Seszták Miklós emellett a bukaresti útjával kapcsolatban elmondta, hogy a találkozón szóba kerültek a magyar-román gyorsforgalmi utak fejlesztési lehetőségei, és egyetértettek: kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a román A1-es (dél-erdélyi) autópálya fejlesztésének, illetve annak, hogy az M43-as hiányzó szakasza minél hamarabb elkészüljön, és a két utat összekössék.


Liviu Dragnea román miniszter kiemelte, hogy a 20 közúti és kerékpáros út értéke meghaladja a 80 millió eurót. Hozzátette: a közútfejlesztésnek komoly társadalmi és turisztikai jelentősége van mindkét fél számára.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu