Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Seszták Miklós: A lottótársaság a tíz legnagyobb hazai adófizető egyikévé vált

2014. August 12. 10:57
Seszták Miklós: A lottótársaság a tíz legnagyobb hazai adófizető egyikévé vált

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Szerencsejáték Zrt.-vel közösen tartott sajótájékoztatót a vállalat gazdasági eredményeiről és az idei első féléves mutatóiról.


 
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondta:  4 évvel ezelőtt a kormány azt a célt tűzte ki, hogy leszámoljon azokkal az előítéletekkel, miszerint az állami tulajdonú cégek működési hatékonysága nem éri el a piaci cégekét. A Szerencsejáték Zrt. erre az előítéletre rácáfolt. Az árbevétel évről-évre emelkedett: 2012-ben mintegy 213 milliárd forint, 2013-ban 243 milliárd forint volt, az idei évben megközelítheti, vagy meg is haladhatja a 280 milliárd forintot.

 

 

Seszták Miklós: Kiemelkedő fél évet zárt a Szerencsejáték Zrt. 
Az első fél évben az állami játékszervező tevékenységéből 35,4 milliárd forint bevétele származott a költségvetésnek. A társaság az ötös- és hatoslottó játékadójából a Nemzeti Kulturális Alapot és Nemzeti Filmalapot is gyarapítja, továbbá az első fél évben 3,7 milliárd forintot fordított a sportélet támogatására. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: az 1990-ben alapított cég fennállása óta a legjobb fél évét zárta.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu