Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.21. - kedd, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

Semjén Zsoltra széleskörű feladatok várnak

2010. május 05. 13:25
Semjén Zsoltra széleskörű feladatok várnak
Semjén Zsolt általános miniszterelnök helyettes lesz a várhatóan május végén felálló új kormányban. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a kettős állampolgárság határon túli magyarok számára történő megadását tartja az egyik legfontosabb feladatának.
Semjén Zsolt leendő kormányzati munkája kapcsán elmondta, hogy általános miniszterelnök-helyettesként dolgozik majd a kormányban, s várhatóan "minden politikai jellegű feladat" hozzátartozik majd munkájához. Megerősítette azt az Orbán Viktor által elmondott információt, mely szerint lesz a Fidesz és a KDNP között egy szerződés, melyben részletesen rögzítik a kormány működési rendjét.

A konkrét feladatairól szólva kifejtette: "mindig is foglalkoztam nemzetpolitikai ügyekkel és a jövőben is szívesen teszem ezt".

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, a leendő kormány általános miniszterelnök-helyettese

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, a leendő kormány általános miniszterelnök-helyettese

 

A kettős állampolgárság kapcsán kiemelte: a határon túli magyarok számára a kettős állampolgárság biztosítása erkölcsi kötelesség, különösen 2004. december 5-ike, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás miatt.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyházpolitikai kérdésekkel is szívesen foglakozna, hiszen az egyházak ügye a "szíve csücske".

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu