Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Semjén: ",,Ami jó az egyháznak, jó az országnak is"

2011. September 01. 12:40
Semjén:
Az állam ismeri és elismeri az egyházi iskolák jelentőségét - fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön, a Szent Benedek Iskolaközpont Szent Lipót plébániatemplomban tartott tanévnyitóján - olvasható a minisztérium által kiadott közleményben.
A miniszterelnök-helyettes beszédében elmondta: úgy alakult, hogy 1992 óta működünk együtt az iskolával Habsburg Mihály kérésére. Szinte kilátástalan volt akkor a helyzet, „ezer és ezer nehézség keresztezte utunkat". A keresztény ember tapasztalja, hogy történetünk a csodák története, ennek az iskolának a léte pedig valóban egy csoda - emlékeztetett.

Az idei tanévben emelkedett az egyházi iskolák száma

A Szent Benedek Iskolaközpont tanévnyitója (fotó: Botár Gergely)

Semjén Zsolt hangsúlyozta, hogy kezdettől fogva azért támogatták az iskolát, mert a történelmi tapasztalatok azt mutatják: ha az egyházi iskolák ügye előrehalad, akkor az ország is előrehalad, hiszen ami jó az egyháznak, jó az országnak, és ami jó az országnak, az jó az egyháznak is.

 

Semjén: „Ami jó az egyháznak, jó az országnak is”

A Szent Benedek Iskolaközpont tanévnyitója; Semjén Zsolt

(fotó: Botár Gergely)


Az egyházi iskolákról szólva Semjén Zsolt elmondta, hogy az állam ismeri és elismeri jelentőségüket - áll a kiadott közleményben. A beszédében kiemelte: az állam feladata az egyház szabadságának biztosítása, ugyanakkor az egyházi iskolák közfeladatot ellátó intézmények, tehát az államnak ugyanúgy kell finanszíroznia, mint a hasonló feladatot ellátó állami és önkormányzati fenntartású intézményeket.

Meghoztuk azokat a törvénymódosításokat, melyek megszüntetik a diszkriminációt - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

 

Az egyházi iskolákról szólva Semjén Zsolt elmondta, hogy az állam ismeri és elismeri jelentőségüket

A Szent Benedek Iskolaközpont tanévnyitója; (fotó: Botár Gergely)


Az MTI-hez eljuttatott adatokból kitűnik, hogy jelentősen nőtt az egyházi közoktatási intézmények száma az előző tanévhez képest. A katolikus egyház 20, a református egyház 10, az evangélikus egyház pedig 13 százalékos növekedést tudhat magáénak. (T.A)
forrás: kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu