Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Science Park jön létre Győrben

2022. január 18. 09:00
Science Park jön létre Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem tudományos és innovációs parkkal bővül.

A győri Széchenyi István Egyetem jelenleg két science park-ot üzemeltet, hiszen Zalaegerszegen és Mosonmagyaróváron is kiépítették az ehhez szükséges infrastruktúrát. A felsőoktatási intézmény a legújabb beruházásában már Győrben hozza létre az új tudományos és innovációs parkot, köszönhetően annak, hogy 6,7 milliárd forintos támogatást nyertek erre a pályázatra.

 

A park a korábbi Győri Keksz- és Ostyagyár területén valósul majd meg és fontos ékköve lesz a magyar felsőoktatásnak. A tudományos épület egyik fő célja az lesz, hogy az egyetemek bekapcsolódjanak a magyar gazdasági környezetbe. Ahhoz, hogy a felsőoktatási intézményeket minél szorosabban bekapcsolják a hazai gazdasági körforgásba, tökéletes alapot teremtenek a tudományos és innovációs parkok.

 

A science park a magyar felsőoktatásnak és a magyar vállalkozásoknak is sok előnyt tartogat

 

A győri felsőoktatási intézmény kiváló helyszín a legújabb fejlesztéseknek, hiszen ők Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő egyeteme, mindemellett pedig közeli kapcsolatot ápolnak a környékbeli kisvállalkozásokkal és nagyvállalatokkal, akik az elméleti képzés mellett értékes gyakorlatot biztosítanak a hallgatóknak.

 

Az új parkban számos tudományos iparágra kívánnak építeni: a műszaki és az informatikai tudományág lesz a fókuszban, ám a kreatívipari szektoroktól az élelmiszertudományig minden üzleti szektort bevonnának a fejlesztésekbe. Az új felsőoktatási és üzleti együttműködésektől azt várják a szakemberek, hogy a térségben új startup és spin off cégek jönnek létre, az eddigiek pedig megerősödnek.

 

Forrás: Széchenyi István Egyetem, MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu