Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Schmitt Pált választották a országgyűlés elnökének

2010. May 15. 07:00
Schmitt Pált választották a országgyűlés elnökének
Schmitt Pál házelnökké választását követően leszögezte: 15 millió magyarért vállaltak felelősséget, s mindent el kell követni, hogy egy erős Magyarország tartozzon egy erős Európához.
Az Országgyűlés új elnöke leszögezte: "Vállaljunk 15 millió magyar ember sorsáért felelősséget", amiben "senki és semmi nem akadályozhat meg bennünket", majd hozzátette: a parlamenti pártok vitái során "az emberi tisztelet megálljt kell, hogy parancsoljon az indulatoknak".

Schmitt Pál munkájáról szólva elmondta, azon lesz, hogy a parlament a lehető legmodernebb és leghatékonyabb törvényeket biztosítsa, a képviselők pedig maradéktalanul gyakorolhassák alkotmányba foglalt jogaikat.

Schmitt Pál parlamenti beszéde

A Fideszes politikus elnöki kötelességének tartja visszaadni a magyar államiság és demokrácia szimbólumának számító Országgyűlés méltóságát és hitelét.

Schmitt Pál ünnepi beszéde

Schmitt Pál ünnepi beszéde


"Ne a széthúzás, az ellenségeskedés, a kicsinyes hátsó szándékok jellemezzenek bennünket, ne egymás személyiségével vagy politikai hitvallásával szembeni vélt vagy valós sérelmek megtorlása legyen a célunk, hanem a közös akarat, felelősség és jobbító szándék" - mondta a politikus.


Schmitt Pál a 2011-es magyar európai uniós elnökségről úgy nyilatkozott: "egy sikeres elnökségi félév kiváló lehetőség lesz, hogy visszanyerjünk valamit megtépázott hírnevünkből, erősítsük a nemzeti öntudatot, önbecsülést".

Sólyom László gratulál Schmitt Pálnak

Sólyom László gratulál Schmitt Pálnak

"El kell követnünk mindent, hogy egy erős Magyarország tartozzon egy erős Európához" - vélekedett a politikus, aki szerint "a legerősebbek ritmusát kell felvenni" az európai integrációban.

Az új házelnök sportolói múltjára utalva úgy fogalmazott, hogy az ellenfelet nem szabad ellenségnek tekinteni, ezért a győzelmet szerénységgel, a vereséget pedig méltósággal kell elviselni. Schmitt Pál szerint egy erős Európához erős Magyarországnak kell tartoznia. A házelnök szerint ehhez erős állampolgárokra, erős családokra, erős önkormányzatokra és erős kormányra van szükség.

Schmitt Pál átveszi az elnöklést az Országgyűlésben a korelnök Horváth Jánostól

Schmitt Pál átveszi az elnöklést az Országgyűlésben a korelnök Horváth Jánostól

 

Schmitt Pál beszédében emlékeztetett rá, hogy Magyarország egy sokkal tágabb közösségnek, az 530 milliós Európai Uniónak is tagja, amely a Lisszaboni Szerződés életbe lépésével kiterjedtebb hatáskört ad a tagállamoknak. Ez új kihívásokat jelent, ráadásul a jövő évi magyar EU-elnökség jó lehetőséget ad arra, hogy Magyarország visszanyerjen valamit megtépázott hírnevéből.

Mint ismert, Schmitt Pált titkos szavazással választoták. 383 képviselő vette fel a szavazólapot, 380 szavazott, az érvénytelen szavazatok száma 10. Az érvényes szavazatok közül 353 volt „igen” és 17 „nem”.

Az új Országgyűlés leteszi az esküt

Az új Országgyűlés leteszi az esküt

 

Lezsák Sándor és Jakab István lettek az Országgyűlés fideszes alelnökei, a KDNP-től Latorcai Jánost választották az Országgyűlés alelnökének. Ujhelyi István lett a szocialisták alelnöke, a Jobbiké pedig Balczó Zoltán.

(Forrás: fidesz.hu - hirtv.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu