Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Rubik Ernő feltalálót és Kertész Imre írót tüntette ki Áder János köztársasági elnök

2014. August 21. 11:00
Rubik Ernő feltalálót és Kertész Imre írót tüntette ki Áder János köztársasági elnök

Augusztus 20-án, az állami ünnepen a legfőbb közjogi méltóságok jelenlétében a Sándor-palotában adták át a magyar állam legmagasabb kitüntetését, a Magyar Szent István Rendet.

Kertész Imre író, Áder János köztársasági elnök

 

Kertész Imre írót tüntette ki Áder János köztársasági elnök

 

Erre a kitüntetésére azok válnak méltóvá, akik egyedülálló teljesítményük mellett olyasmit adtak nemzetünknek, aminek önmagán túlmutató jelentősége van.

Áder János köztársasági elnök Kertész Imrét méltatva elmondta: az író nemcsak azért vált méltóvá erre a kitüntetésre, mert a magyar Nobel-díjasok sorát gyarapítja, ráadásul magyar íróként ő volt az első, aki elnyerte a legrangosabb irodalmi elismerést, hanem egész életműve elismeréseként.

 

Rubik Ernő feltaláló, Áder János köztársasági elnök

 

Rubik Ernő feltalálót is kitüntette Áder János köztársasági elnökRubik Ernőről szólva az államfő emlékeztetett: "zseniális találmánya", a Rubik-kocka meghódította az egész világot, olyan "csavaros ás bűvös találmány", melynek kitalálásához igazi magyaros észjárásra volt szükség.


A kitüntetettek az elismerést Áder János köztársasági elnöktől, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében vehették át.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu