Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Rogán: Szeretnénk rendeletalkotási joggal felruházni az energiahivatalt

2013. March 14. 09:22
Rogán: Szeretnénk rendeletalkotási joggal felruházni az energiahivatalt
Rogán Antal frakcióvezető jelentette be még hét elején, hogy a rezsicsökkentés megvédése érdekében rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez csütörtökre a Fidesz-frakció.

Németh LászlónéA parlament ülése 9 óra 30 perckor kezdődik, és az energiahivatal átalakításáról történő szavazás lesz az egyetlen napirendi pont.  A Fidesz frakcióvezetője az ülésről azt mondta, szeretnék felruházni az energiahivatalt rendeletalkotási joggal.

Németh Lászlóné fejlesztési miniszter előterjesztése a jelenleg kormányhivatalként működő Magyar Energia Hivatal átalakításával egy rendeletalkotási joggal is rendelkező önálló szabályozó szervet hozna létre Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal néven. A kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője a változtatást azzal indokolta, hogy így a bíróságon nem lehet megtámadni az energiahivatal rezsicsökkentést érintő döntéseit, az új hivatal rendeleteivel szemben ugyanis már csak az Alkotmánybíróságon indítható jogorvoslat.

Mindennek a hátterében az áll, hogy a napokban a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során a gázszolgáltatóknak adott igazat első fokon.

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu