Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Rogán: Magyarországon 2013-ban új munkahelyeket tudunk teremteni

2012. June 28. 06:17
Rogán: Magyarországon 2013-ban új munkahelyeket tudunk teremteni
A munkahelyteremtés mellett a munkahelyek megvédésére is nagy hangsúlyt helyezünk - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a 2013-as költségvetés vitájában.


Rogán Antal elmondta: 2010 előtt a harmada is alig volt a minimálbér a magyarországi átlagbérnek – emlékeztetett Rogán. Mint mondta, az Orbán-kormány ezzel szemben elkötelezte magát, hogy a minimálbért közelítse az átlagbérhez. Magyarországon mindenki számára azt üzenjük, hogy érdemes dolgozni; érdemes munkát vállalni, mert így tisztességes jövedelemhez lehet jutni, ezt támogatja az adórendszer is – emelte ki a Fidesz frakcióvezetője. Mint mondta, ehhez azonban más lépéseket is meg kell tenni.

Rogán Antal, .


Mi azt gondoljuk, hogy a munka világa az egyik legfontosabb terület, amire Magyarországnak oda kell figyelnie 2013-ban – tolmácsolta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának álláspontját. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a számok azt támasztják alá, hogy a kormány erőfeszítései, „ha kis sikerrel is, de sikerrel jártak az elmúlt két esztendőben”. A foglalkoztatásban bekövetkezett egy 80 ezer fős növekedés, ebből 15-20 ezer főt érint a közmunka-program, miközben a piaci szegmensben több mint 60 ezer új munkahely létesült – sorolta. 2013-ban hasonló arányú, vagy ennél nagyobb mértékű növekedést szeretnénk, de mindenképpen szeretnénk elérni azt, hogy Magyarországon a munkahelyteremtés mellett a munkahelyek megvédésén is nagy hangsúly legyen – tette hozzá.

Rogán Antal kijelentette, véleménye szerint a munka világát érintő lépésekkel együtt Magyarországon 2013-ban új munkahelyeket is tudnak teremteni, és emellett meg is tudják védeni a meglévőket. Hangsúlyozta, számukra ez a költségvetésben a legfontosabb üzenet.


Forrás és kép: fidesz.hu


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu