Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Rogán Antal: Elkezdődött a pénzügyi rezsicsökkentés

2013. October 30. 10:53
Rogán Antal: Elkezdődött a  pénzügyi rezsicsökkentés

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal az M1 Az Este című műsorában beszélt a pénzügyi rezsicsökkentés első lépéseiról, többek között az ingyenes készpénzfelvételről.

Rogán Antal


A több lépésből álló pénzügyi rezsicsökkentés elkezdődött: az ingyenes készpénzfelvételről szóló javaslat már a parlament előtt van. Történelmi újdonságnak nevezte Rogán Antal a kezdeményezést, mivel Magyarországon még soha nem volt ingyenes a készpénzfelvétel. Rogán Antal hangsúlyozta: fogyasztói alapjogról van szó, amelyet az unió több más országában széles körben biztosítanak.

A lényege az elképzelésnek az lenne, hogy 2014. február elsejétől minden 16. életévét betöltő magyar állampolgár számára havonta az első két, 150 ezer forintot meg nem haladó készpénzfelvétel ingyenes lesz minden bankautomatánál, függetlenül attól, melyik pénzintézetnél vezeti számláját.

A politikus azt mondta, a változás nagyon sok embert érint, hiszen hat és fél millió magyar állampolgárnak van valamilyen formában bankszámlája hazánkban, 97 százalékuk bankkártyával is rendelkezik.

Rogán Antal hétfőn este a parlamentben, a törvényjavaslat expozéjában azt mondta, meggyőződése, hogy az elmúlt hónapokban a bankok nagyobb mértékben emelték a költségeket, mint azt az adótartalom indokolta volna.

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu