Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Rogán Antal a polgárőrség munkájáról az OPSZ '100x100 biztonság' bűnmegelőzési mintaprogramjának konferenciáján

2013. March 25. 17:03
Rogán Antal a polgárőrség munkájáról az OPSZ '100x100 biztonság' bűnmegelőzési mintaprogramjának konferenciáján
Rogán Antal országgyűlési képviselő, V.kerületi polgármester, a Fidesz frakcióvezetője is részt vett az Országos Polgárőr Szövetség "100x100 biztonság" elnevezésű bűnmegelőzési mintaprogramjának programindító rendezvényén.


Rogán Antal  V.kerületi polgármester is beszédet mondott az OPSZ programindító konferenciáján


A rendezvényen tartott beszédében Rogán Antal elmondta: "ma már alapvető elvárás, hogy az Állam egyértelműen álljon a törvénytisztelő emberek oldalán és a törvénytisztelő magatartás oldalán". Szerinte az emberek elsősorban az államtól várják a rend és a biztonság szavatolását, ezért a törvényes rend védelme kizárólag az állami rendvédelmi szervek feladata, kiegészítve a polgárok önkéntes társulásaival. "Nincsen szükség tehát felkatonai és félrendőri szervezetekre" - fejtette ki a politikus.

Rogán Antal

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ)  "100x100 biztonság" elnevezésű bűnmegelőzési mintaprogramjának programindító rendezvényére került sor 2013. március 23-án az Országos Rendőr-főkapitányságon


"Jó dolognak tartom a polgárőrség kezdeményezését" - kezdte interjúját Rogán Antal, aki elmondta, az V. kerület önkormányzata több tízmillió forinttal támogatja a rendőrkapitányság működését, hogy több legyen az utcai rendőr, emellett egy hatékony közterületfelügyeletet, illetve egy kerületi pénzből fenntartott Kerületi Őrséget is működtetnek.  Örülnek a polgárőrszám növekedésnek, akik segítik ezeknek a rendvédelmi szerveknek a munkáját.
Rogán Antal országgyűlési képviselő interjút adott munkatársunknak

Rogán Antal szerint az önkormányzatok elsődleges feladata, hogy a rendet, a tisztaságot minden körülmények között fenntartsák a településükön, hiszen "a bűnt sokszor a rendetlenség szüli". Fontosnak tartja továbbá, hogy a jogszabályok ne támogassák a bűnismétlést, ez ma Magyarországon megvalósul - utalt a Három Csapás törvényére.MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu