Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Rogán Antal a pedagógusok béremelésével kapcsolatos törvények tárgyalását sürgeti

2013. August 07. 10:18
Rogán Antal a pedagógusok béremelésével kapcsolatos törvények tárgyalását sürgeti
A béremelések szeptemberi bevezetéséhez szükséges a parlament döntése is, és a kormánypártok szerint ez egy "kellően fontos" kérdés ahhoz, hogy az Országgyűlés még szeptember eleje előtt összeüljön.
Ezért a Fidesz frakcióvezetője rendkívüli országgyűlési ülés összehívását kezdeményezi augusztus 26-27-re. Rogán Antal arra kérte a köztársasági elnököt, hogy hivatala "sürgősséggel vizsgálja meg a törvény kihirdetésének a lehetőségét".

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője

 

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője rendkívüli országgyűlési ülés összehívását kezdeményeziHa a parlament elfogadja a módosítást, akkor a pedagógiai szakszolgálatokban és intézetekben, gyermekvédelmi intézményekben pedagógusi munkát végzők is kapnak béremelést. Ennek mértéke az eredetileg tervezett emelés összegének hatvan százaléka, majd minden év szeptemberében tíz százalék 2017-ig.
Balog Zoltán miniszter a pedagógus béremelés beelentésekor


Június végén Balog Zoltán miniszter még azt ígérte, a pedagógus életpálya részeként idén a teljes béremelés felét kapják meg a pedagógusok. Ehhez képest változás, hogy a tervezett összegnek nem a felét, hanem a 60 százalékát kapják meg idén szeptemberben, azaz elsőként október elején kapják majd kézhez a fizetésükkel a pedagógusok. Balog Zoltán szerint 150 ezer pedagógusnál pozitív változást jelent majd az emelés az illetményben. A szeptemberi emelés átlagosan 34 százalékos béremelést jelent majd. Reméljük, hogy nemcsak a bérszínvonalat fogja emelni, hanem az oktatás színvonalát is - mondta a miniszter.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu