Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Rogán Antal: 'A magyar kis- és középvállalkozásokat kívánjuk támogatni'

2012. September 12. 10:18
Rogán Antal: 'A magyar kis- és középvállalkozásokat kívánjuk támogatni'
Rogán Antal keddi parlamenti felszólalásában, a munkahelyvédelmi akciótervről szólva elmondta: "A magyar kis- és középvállalkozásokat kívánunk támogatni azzal, hogy az adózásukat egyszerűbbé tesszük, és számukra az adóterheket csökkentjük".
Az elmúlt két esztendőben sikerült a foglalkoztatottság szintjét a 2002-es szint fölé emelni – jelentette ki Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a munkanélküliség kisebb mértékben csökkent, de ennek okaként a szocialista kormányzás időszakát jelölte meg

Elhangzott: célzatos járulékcsökkentésre van szükség, kifejezetten azokban a csoportokban, ahol munkahelyeket kell védeni, vagy ahol az uniós átlagszinthez képest elmaradt a foglalkoztatottság.

Rogán Antal

Rogán Antal: "A magyar kis- és középvállalkozásokat kívánjuk támogatni"

 


Rogán Antal a két új adófajtával kapcsolatban elmondta, ezek a lehetőségek könnyebbé teszik az adózást. A kisadózás bevezetése a legegyszerűbb adózási forma, ami a magyar adójogban valaha létezett, és nemzetközi szinten is példa nélküli.A kisvállalati adóról szólva kiemelte: elsősorban azoknak a kisvállalkozásoknak kedvező, akik a költségeik között nagy arányban számolnak el munkaerő költséget. Mint mondta, ez a javaslat adóteher könnyítést jelent az érintett vállalkozások számára.

Az Országgyűlés

A Parlamentben a Munkahelyvédelmi akcióterv volt az egyik kiemelt téma


A kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre biztosított keretből azonnali hatállyal 690 millió forintot csoportosít át a kormány a munkahelyvédelmi akcióról való tájékoztatás lebonyolítására. Az akcióterv részeként a 25 év alattiak, az 55 év felettiek és a képzettséget nem igénylő munkát végzők esetében a munkáltatói járulékot a felére csökkentik, a 25-nél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek pedig ezentúl választhatják majd a 16 százalékos kisvállalati adót.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu