Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Rogán a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról

2016. June 26. 11:45
Rogán a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról

 Az őszi magyarországi népszavazás arról szól, hogy ne legyen olyan közös bevándorláspolitika, amely a bevándorlókat rákényszeríti az uniós tagállamokra - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Rogán Antal szerint azért is döntöttek a britek a távozás mellett, mert elegük lett Brüsszel bevándorláspolitikájából, abból, hogy Brüsszel sok hatáskört központosítani akar és el akarja venni a nemzetállamoktól a döntések jogát. Szerinte reménykedni kell abban, hogy Brüsszelben is meghallják a britek hangját, és nemcsak a britekét, akik úgy döntöttek, hogy "elegük van" és kilépnek az unióból, hanem azokét is, akik belül akarnak maradni, csak változásokat szeretnének, mint például a magyarok. 

 

népszavazás

Ősszel lesz a népszavazás a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban

 

Ugyanakkor hazánk jövőjét az EU-n belül kell elképzelni, ebben egyetértés van a politikában és a polgárok körében is. Azonban a népszavazással mi is tudunk üzenni Brüszelnek, úgy mint a britek a kilépssel - hangsúlyozta Rogán. Hosszú távon azt kell eldönteni, és ez a legfontosabb kérdés, hogy Nagy-Britannia kilépésével milyen unió következik. A magyar kormány szerint új szabályozásra van szükség, meg kell reformálni az Európai Uniót.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu