Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.17. - hétfő, Donát napja van.

Belföldi hírek

Robottechnológiával működő üzem épült Salgótarjánban

2019. október 04. 12:39
Robottechnológiával működő üzem épült Salgótarjánban

Varga Mihály pénzügyminiszter a Wamsler SE robotizált üzemcsarnokának ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: a magyar kormány foglalkoztatáspolitikája világos, egy olyan munkaalapú társadalom létrehozását célozza meg, amelyben mindenki, aki tud és akar, dolgozhat.

A miniszter elmondta: Magyarország egyre közelebb kerül a teljes foglalkoztatás eléréséhez, ezért a kormány kiemelten támogatja azokat a vállalati fejlesztéseket, amelyek a munkaerő megtartás mellett a hatékonyság növelésével és modern technológiákkal hiányszakmákat váltanak ki. A tárcavezető a magyar gazdaság eredményeit ismertetve hangsúlyozta: az elmúlt évek következetes gazdaságpolitikája eredményes volt, a növekedés szerkezete kiegyensúlyozottabbá vált, az államadósság a GDP 70%-a alá csökkent, miközben az államháztartás fenntarthatósága tovább erősödött. A keresetek bővülésével, az adók csökkentésével párhuzamosan emelkedett a munkában állók száma, így a foglalkoztatási ráta Magyarországon meghaladja a 70 százalékot. Ez azt is jelenti, hogy a foglalkoztatottak száma már tartósan 4 és fél millió fölött van, a munkanélküliségi ráta pedig 3,4%-ra csökkent.

 

Robottechnológiával működő üzem épült Salgótarjánban

 

Varga Mihály a vállalat beruházásról szólva elmondta: a Wamsler SE Közép-Európa legnagyobb tűzhely- és kandallógyára, részesedése az összeurópai piacon eléri a 8 százalékot. Az új üzem választ ad a mai kihívásokra is, a legmodernebb, XXI. századi technológiát alkalmazza – közölte a miniszter hozzátéve, hogy a cég nagy figyelmet fordít a szakképzett munkaerő megtartására, ugyanakkor a robotizációval hiányszakmákat vált ki. A vállalat 3,6 milliárd forint összértékű beruházásához a magyar kormány a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében 1,8 milliárd forinttal járult hozzá.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu