Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Robotokat integrált a Wienerberger Zrt.

2024. June 06. 10:36
Robotokat integrált a Wienerberger Zrt.

Elkezdték a robotokat beintegrálni a gyártási folyamatokba a Wienerberger Zrt. leányvállalatának csornai üzemében.

 

A robotika és az automatizálás szerencsére Magyarországon is megállíthatatlanul tör előre, mivel egyre több ipari szektor ismeri fel a robotok gyártási folyamatokba történő integrálásának előnyeit. Az új technológiák bevezetése nemcsak a termelékenységet és a hatékonyságot növeli, hanem versenyképessé teszi az országot a globális piacon is.

 

Az egyik legfontosabb előny, amit a robotok nyújtanak, az a termelékenység jelentős növekedése. A robotok képesek gyorsan és pontosan végrehajtani a monoton feladatokat, ami csökkenti a hibák számát és növeli a termékek minőségét. A beszámolók alapján a magyarországi gyárakban az automatizált rendszerek már most 20-30%-kal növelték a termelési sebességet, miközben a gyártási költségek hosszú távon csökkenő tendenciát mutatnak.

 

Szinte mindenben előnyt jelentenek a robotok

 

Magyarországon a munkaerőhiány komoly kihívást jelent a gyárakban, azonban ez globális szinten is tapasztalható. A robotok alkalmazása lehetővé teszi a gyártóknak, hogy áthidalják a szakképzett munkaerő hiányából fakadó problémákat, mivel az automatizált rendszerek képesek átvenni a monoton és fizikai megterhelést igénylő feladatokat, így az emberi munkaerőt a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre lehet átcsoportosítani.

 

Magyarországon most éppen a Wienerberger Zrt. leányvállalata hajtott végre olyan fejlesztést Csornán, amelynek eredményeképp nemcsak, hogy teljesen megújult az üzem, hanem olyan robotokat is beszereztek, akiket a gyártási folyamatokba tudnak bekapcsolni. A cégcsoport a mostani fejlesztésével a jövő-technológia bevezetésére fektette a hangsúlyt.

 

Forrás: MTI

CS.S6.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu