Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Robotizált folyamatokkal fejleszt egy magyar cég

2022. November 24. 14:24
Robotizált folyamatokkal fejleszt egy magyar cég

Egy magyar vállalat teljes mértékben átalakítja a gyártási folyamatait a jövő technológiának köszönhetően.

Több mint 1 milliárd forintból elkezdi kialakítani a robottechnikai gyártási folyamatokat egy hazai cég. A szóban forgó cég a Biolab Diagnosztikai Laboratórium Zrt., amely egy több mint 30 éve alapított magyar vállalat a mikrobiológiai iparágban.

 

A cégcsoport a Széchenyi Terv Plusz pályázatban is nyert közel félmilliárd forintot, amelyet szintén a robotika bevezetésére használnak fel. A belföldi magáncég egyébként a legfejlettebb szabványok szerinti minőségirányítási rendszerrel dolgozik.

 

A robotvezérelt megoldások hatékonyabb gyártást eredményeznek

 

A BioLab minden évben jelentős összegeket fektet a fejlesztési projektekbe, amelynek eredményeképp ma már 500 terméket árusítanak a piacokon. A BioLab főleg a mikrobiológiai szektorban gyárt termékeket, fő megrendelőik pedig az egészségügyi laborok.

 

A milliárdos innováció által egy vadonatúj üzemet építenek fel, ahol csúcstechnológiás gyártási folyamatok indulnak, robotvezérelt megoldásokkal. A cég telephelye Pomázon található, ahol a robotizált eszközök mellett az automatizációs csomagoló berendezések is megjelennek.

 

Forrás: MTI, BioLab
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu