Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Robotizáció a mezőgazdaságban

2023. August 14. 13:12
Robotizáció a mezőgazdaságban

Egy magyar mezőgazdasági vállalkozás jelentős mértékben fejleszti technológiáját.

 

Közel 300 millió forintos innovációt indít Magyarországon az Emődi Mezőgazdasági Zrt. A vállalat a takarmányozási módszereit és technológiáját kívánja fejleszteni a beruházás által. A szóban forgó cég főleg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tevékenykedik.

 

A vállalat a beruházás keretein belül automatizálja a takarmánykiosztást és egyes folyamatokat teljes mértékben robotizálnak. A projekt nagymértékben javítja a cég eredményeit a tejelő szarvasmarhák takarmányozásában.

 

Nemcsak az árbevétele nőhet a cégnek a jövőben, hanem jóval fenntarthatóbb vállalkozássá fognak válni és egyre több igényt tudnak ezentúl kiszolgálni.

 

Jó hír, hogy digitalizálódik a mezőgazdaság

 

A vállalat jelenlegi fő törekvése a minél komolyabb automatizáció és robotizálás, így a közeljövőben újabb jövő-technológiai fejlesztések indulhatnak. 

 

A beruházás eredményeképp ezentúl a szarvasmarhák automatizáltan kapnak egyedi azonosítót, méghozzá a fejés közben. Ezáltal javulni fog a cég tejének beltartalmi mutatója, a termelés és a szárazanyag felvétel is.

 

Az előző 2 évben a cég közel megduplázta nettó árbevételét, az újabb robotizációs beruházásokkal pedig ismét jelentős árbevétel növekedésnek nézhetnek elébe. 

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu