Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Robotikával is foglalkoznak az MCC képzéseiben

2022. augusztus 30. 08:00
Robotikával is foglalkoznak az MCC képzéseiben

Óriási az érdeklődés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT) iránt Magyarországon.

Több mint 200 általános iskolás jelentkezett a 2022-es felvételi turnusban a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Program (FIT) képzéseire. A képzések népszerűsége hatalmas, hiszen az iskolások olyan jövő technológiai szakmákkal is megismerkedhetnek, amelyek valóban a jövőt jelentik.

 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) programja egyébként 7 éve indult el, azóta pedig hatalmas fejlődésen mentek keresztül a képzések, amely a jelentkezői számokban is meglátszik. A programok olyan szakágakra koncentrálnak, amelyek a jövőben a munkaerőpiac felső kategóriában lesznek.

 

A diákok imádják a robotikát

 

A képzések programjai között egyre többet tűnik fel az a szó is, hogy robotika, amely a diákok egyik kedvence. A robotikán kívül a diákok tanulnak még pénzügyi ismereteket, internethasználati tudatosságokat, kísérleti alaptudásokat és gyakran esik szó a természettudományos kísérletekről is.

 

Az interaktív foglalkozásokkal díszített képzések során a gyermekek nem csak a jövő technológiákról és az alapvető tudományágakról tanulhatnak, hanem önmagukról és egymásról is. A foglalkozások által könnyebben és tudatosabban választhatnak a jövőben szakmákat és nyitottabb lesz a gondolkodásmódjuk.

 

Forrás: Teol
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu