Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Robotikát alkalmazó cég ruház be Békéscsabán

2022. December 06. 13:09
Robotikát alkalmazó cég ruház be Békéscsabán

A Wienerberger Magyarország a békéscsabai oktatással összefogva kezdeményez innovációt.

Az oktatásba ruház be Békéscsabán egy robotizációval is foglalkozó vállalat. A szóban forgó cég a Wienerberger Magyarország, akik közel 20 millió forinttal és a szükséges építőanyagokkal segítették a Békéscsabai Szakképző Centrum bővülését.

 

Az építőipari vállalat a Vásárhelyi Pál Technikumban támogatta egy modern oktatóterem kialakítását. A Wienerberger egyébként a legmodernebb építőipari technológiákat alkalmazza az iparágban és nem csak a belföldi, hanem a külföldi piacokon is erős szereplőnek számítanak.

 

Az egyik piacvezető tégla gyártó segíti az oktatást

 

A Wienerberger egyik legjelentősebb gyára pont Békéscsabán található. Ez az egyik legnagyobb és legmodernebb cserépgyár a világon, amelynek a szomszédságában található tégla üzemben már robotizált folyamatokkal történik a gyártás.

 

A Wienerberger persze nem csak az okos tanterem felépítését segítette, hiszen a saját gyárukban is létrehoztak egy olyan oktató centrumot, ahol a diákok a legkorszerűbb körülmények között sajátíthatják el a tetőfedés elméleti, majd gyakorlati praktikáit.

 

A világ egyik legjelentősebb tégla gyártója a következő években még nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a magyar munkaerőpiac tanítására, hogy az itteni gyárakban a legjobb szakemberek dolgozhassanak a jövőben.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu