Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Robotikai projekttől az automatizálásig - ígéretes a startup program

2021. április 16. 10:23
Robotikai projekttől az automatizálásig - ígéretes a startup program

Hungarian Startup University Program új szakaszához ért az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint. A program egyetemi hallgatóknak nyújt segítséget a startup világban, valamint prototípusok fejlesztésére, innovatív ötletek megvalósítására van lehetősége a diákoknak.  

Hungarian Startup University Program az ITM kezdeményezése, amellyel az egyetemi hallgatókat ösztönzik a startupokban való működésre. Ez az első magyar gyakorlatorientált egyetemi startup program, amellyel megoldásközpontú gondolkodásra készítenék fel a fiatalokat. Új szakaszába lépett a program, jelenleg már a legígéretesebb projektek megvalósításán dolgoznak.  

 

Az ITM tájékoztatása szerint a programban 2100 hallgató vesz részt közel huszonegy intézményt képviselve. Mindenki különféle kompetenciákkal rendelkezik a befogadó egyetemek szakterületeiből adódóan. Ez indukálja a témák sokszínűségét is.

 

Ötletelés

 

Az ITM közlése szerint a programban kiválasztott projektek közt szerepelnek az orvostanhallgatók szakképzés-választását segítő megoldások, a gyermekek fizikai és mentális egészségét támogató, vagy a rossz látási viszonyok közötti közlekedés biztonságosabbá tételét célzó gyártási, automatizálási és robotikai projektek is. A napelemes rendszerek hatékonyabb működését célzó projekt megvalósításán is dolgoznak, valamint agrárinnovációk és újszerű pénzügyi megoldások is várhatók.  

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ösztöndíja is segíti a fiatalokat, a csapatok akár hárommillió forintból is gazdálkodhatnak, ha terveik elég innovatívak és ötletesek. Mentorok állnak a hallgatók mögött, neves cégek partnerei támogatják őket felajánlásokkal, hogy könnyítsék a munkájukat. A program egyébként a Budapest Startup Safarin mutatkozik majd be a legjobb startupokkal. A konferenciát online tartják április 21. és 23. között.  

 

M.A. 

Forrás: üzletem.hu 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu