Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.30. - Saturday, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

Robotikai és autóipari beruházások

2023. March 13. 18:40
Robotikai és autóipari beruházások

Magyarországon az autóipar fejlődik az egyik legdinamikusabban.

 

Hazánkban az elmúlt időszakban rendre egyre több olyan autóipari beruházás ment végbe, amelyek a jövő technológiát fejlesztik, így kimondható, hogy az autóipar Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő szektora.

 

A hazai gazdaság legfejlettebb iparágai közé tartozik még az élelmiszeripar, az információs technológia, illetve az egészségügy, ahol számos olyan beruházás zajlik, amelyek a mesterséges intelligenciát és a robotikát erősítik az országban.

 

Terjed a robotika a gyárakban

 

Magyarország egyik fő célja jelenleg, hogy a régióban itt legyen az egyik legversenyképesebb az autóipar, erre pedig minden esély meg van, hiszen több autógyártó is jelentős innovációkat hajtott végre és jelentett be a közelmúltban.

 

A hazai autóipar fejlődésében a Bosch, a Continental, az Audi és a Mercedes is nagy szerepet játszik. A Bosch például kiemelt szerepet szán Magyarországon az automatizációs és robotizációs fejlesztésekben, illetve Miskolcon már robotokat alkalmaznak az autóalkatrészek gyártásánál.

 

Az innovációkból kiemelkedik a Continental is, akik országunkban jelenleg robottechnológiai alkalmazások széles skáláját alkalmazzák az autóalkatrészek előállításában, mindemellett pedig kiemelt szerepet szánnak 2023-ban hazánkban abban, hogy részt vegyenek az autonóm járművek kutatásában és fejlesztésében.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu