Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.27. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

Robotika, 5G, digitalizáció: közös együttműködésben a Huawei és az OE

2022. május 30. 22:00
Robotika, 5G, digitalizáció: közös együttműködésben a Huawei és az OE

Közös ösztöndíjprogramot indított az Óbudai Egyetem és a Huawei Technologies Hungary - közölte a két társaság.

Óriásit léphet a jövő technológiák irányába az Óbudai Egyetem. A felsőoktatási intézmény a Huawei Technologies Hungary-val indított közös ösztöndíjprogramot. A programba több 10 millió forintot fektetnek be. Hallgatók, mentor tanárok és hallgatói csapatok is részt vehetnek a projektben.

 

Ez az ösztöndíj azért is számít kivételesnek, mert a jövőt támogatják vele. Olyan témákat erősít majd Magyarországon, mint a napenergia hasznosítása, a digitalizáció, illetve az 5G ipari felhasználása. A felsorolt témákhoz kapcsolódóan számos egyetemi és hallgatói kutatási projekt indul majd.

 

A program az egyetemi és ipari szektor kapcsolatát erősíti

 

A Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíj kizárólag a jövőbe mutató technológiai megoldásokra összpontosít. A projekt részei lesznek még a digitalizált energiahatékonysági technológiák, az 5G energiafelhasználásának visszaszorítása, a virtuális valóság, a kiterjesztett valóság, illetve a robotikai alkalmazása ipari környezetben.

 

A közös beruházás szintén megerősíti a felsőoktatás és az ipari szféra kapcsolatát. Rengeteg értékes tudás- és tapasztalatcsere történhet majd a felek között, amelyből a magyar gazdaság is profitálhat. A Huawei egyébként több mint 170 országban van jelen, kutatás-fejlesztési központjainak száma pedig a 20-at is meghaladja.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu