Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.07.03. - vasárnap, Kornél napja van.

Belföldi hírek

Robotfejlesztést hajtanak végre Békésben

2022. június 16. 20:15
Robotfejlesztést hajtanak végre Békésben

Egy békési vállalat közel 500 millió forintos robotizációs beruházást hajt végre.

Az Optigép Kft. komoly beruházási sorozatok elindulását jelentette be június közepén. A békési cég gépgyártással foglalkozik, főleg a mezőgazdaság területén, legújabb fejlesztéseiket pedig 500 millió forintból indítják el.

 

A vállalat több mint negyedmillió forint uniós támogatást is kapott, a többi összeget pedig önerőből finanszírozzák. A beruházás egyik része egy teljesen új irodaház kialakítása lesz, étkezőkkel, szociális helyiségekkel, bemutató termekkel és oktató részlegekkel.

 

Az üzemben ezentúl már nem csak a munkavállalók fognak hegeszteni

 

Szintén a fejlesztések része az is, hogy 2 hegesztőrobot vásárol a cég. A robotokkal a cég azt várja, hogy a gyártási kapacitásaik legalább 5-10 százalékkal megemelkedik a következő 1 évben. Jelenleg a vállalat fő profilja a napraforgó, valamint kukorica betakarító adapterek gyártása, amelyből éves szinten körülbelül 500 darabot készítenek.

 

A robotok mellett új informatikai és marketinges rendszert telepít a cég, hogy a jövő technológiai infrastruktúrának megfelelő hálózattal rendelkezzenek. Mindezek mellett a beruházás következő lépcsőjeként napelemrendszert is telepítenek.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu