Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

Robbanásszerűen bővült az ipari termelés

2018. June 13. 13:06
Robbanásszerűen bővült az ipari termelés

Idén áprilisban 7,8 százalékkal bővült az ipari termelés Magyarországon. A pozitív tendenciát tovább erősíthetik a megvalósuló kapacitásbővítő beruházások, amelyeket a kormány az Irinyi Terv keretében is támogat.

Az ipar áprilisi teljesítményéhez a legnagyobb súllyal bíró feldolgozóipar 8,1 százalékkal járult hozzá. Az ágazati bontást tekintve a tizenhárom alág közül tizenegyben mértek növekedést: a járműgyártás kibocsátása 7,5 százalékkal, a hozzá szorosan kapcsolódó gumiiparé pedig kiemelkedő mértékben, 20,5 százalékkal emelkedett. Szintén kétszámjegyű bővülést regisztráltak a fém-, a fa-, a textil-, és a vegyiparban, valamint a villamos berendezések gyártásában.

 

Robbanásszerűen bővült az ipari termelés

Minden régióban emelkedett a termelés, a legnagyobb eltérést a Dél-Dunántúlon mérték, itt 12 százalékkal nőtt a mutató

 

Magyarország minden régiójában emelkedett a termelés ebben a hónapban. A legnagyobb eltérést az előző év azonos időszakhoz képest a Dél-Dunántúlon mérték, itt 12 százalékkal nőtt a mutató. A feldolgozóipari beruházások 2017-ben mért növekedésének és a különösen a járműipart érintő folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ipari termelés további bővülésére lehet számítani. A munkaerőpiacot érintő kihívásokat enyhítheti, ha minél több vállalkozás nyit az automatizálás és a digitális technológiák alkalmazásának irányába, amihez a hazai kis- és középvállalkozások segítését célzó kormányzati intézkedések is hozzájárulnak.

 

ITM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu