Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Rezsicsökkentés télen is

2018. March 08. 12:46
Rezsicsökkentés télen is

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából.

A kedvezményt megkapják a távfűtést használók is, ennek részleteit Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal - adott tájékoztatást a kormányfő. A hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal. Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg. Orbán Viktor az intézkedéseket azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben rendkívüli hideg volt Magyarországon, megnőtt a családok gázfogyasztása és megnőtt a rezsiszámla. 

 

Rezsicsökkentés 2018: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából

Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából

 

Emlékeztetett, Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit. "E mellett a politika mellett a jövőben is kitartunk" - jelentette ki Orbán Viktor. Szólt az idősügyi tanács javaslatáról is, miszer ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt küldenek a nyugdíjasoknak. Orbán Viktor azt mondta, megfontolták a tanács javaslatát és örömmel tesznek annak eleget, mert meggyőződésük szerint a gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu