Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Rezsicsökkentés: Intenzív tárgyalásokat folytat a kormány Brüsszellel

2015. June 16. 11:00
Rezsicsökkentés: Intenzív tárgyalásokat folytat a kormány Brüsszellel

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője közös sajtótájékoztatót tartott a rezsicsökkentéssel kapcsolatban kirobbant ügyben.


A hvg.hu hérfőn közölte, hogy információi szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter a közelmúltban levelet írt az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek, jelezve, hogy Magyarország több ponton is hajlandó engedni az uniónak rezsiügyben. A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra Trócsányi László igazságügyi miniszternek az uniós energetikai biztosnak írt, rezsicsökkentéssel kapcsolatos levelét. Kovács Zoltán kormányszóvivő és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője hétfő délután reagált a sajtómegjelenésekre.

 

 

A kabinet megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

 Ismertették: a magyar kormány intenzív tárgyalásokat, egyeztetetéseket folytat a kérdésről, és egyúttal kijelentette, alapvetően szabályozási vitáról van szó, „amelynek legkevésbé fontos eleme az árképzés”.A kormányszóvivő kifejtette, a rezsicsökkentés az elmúlt években a kormány egyik legfontosabb intézkedése és eredménye volt. Kovács Zoltán hangsúlyozta, sikerült elérni, hogy majdnem 40 év után hazánkban már nem nőnek évről évre a rezsiárak, hanem elkezdtek csökkenni.  Németh Szilárd is hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-frakció támogatja a kormány rezsicsökkentési politikáját. Rámutatott, törekednek az európai szintű együttműködésre, szeretnék elérni, hogy olcsó energiához jussanak a tagállamok, biztosítva ezzel a családok biztonságát, valamint azt, hogy a vállalkozások versenyelőnyhöz jussanak.

 

Fidesz/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu