Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Rétvári: több mint 8 milliárd kollégiumi és lakhatási támogatásra

2017. January 22. 09:08
Rétvári: több mint 8 milliárd kollégiumi és lakhatási támogatásra

Idén a kormány kollégiumi, lakhatási és diákotthoni támogatásra várhatóan összesen 8,22 milliárd forintot biztosít - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

A felsőoktatás idei költségvetésében várhatóan 3,753 milliárd forint jut kollégiumi támogatásra, lakhatási támogatására 4,201 milliárd forintot biztosítanak, míg a felsőoktatási intézményekhez nem tartozó diákotthonok és kollégiumok támogatására várhatóan közel 270 millió forintot jut. Jelezte, hogy a kormány határozatban fogadta el az országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégiát, melynek megvalósításával Budapesten és környékén a férőhelyek száma 26 százalékkal nőhet.

 

Országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia

Az országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia megvalósításával Budapesten és környékén a férőhelyek száma 26 százalékkal nőhet

 

Az országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia célja a felsőoktatási kollégiumok, illetve kollégiumi férőhelyek minőségi fejlesztése és korszerűsítése, felújítása, valódi felsőoktatási kampuszok kialakítása. Az újonnan építendő férőhelyek száma több mint nyolcezer, így a stratégia megvalósításával összességében 48 018 férőhelyre nőne a teljes kapacitás. Ezen belül összesen 29 320 férőhely lenne érintett átalakítással, felújítással.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu