Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.26. - hétfő, Dömötör napja van.

Belföldi hírek

Rétvári: javult az óvodák helyzete

2017. január 21. 08:00
Rétvári: javult az óvodák helyzete

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár ismertetése szerint több téren is előrelépett a kormány az óvodai körülmények rendezésében: nőnek az óvodai dolgozók bérei, miközben folyamatosan bővülnek a férőhelyek, nőtt a jelentkezés az óvodapedagógusi képzésre, mindemellett számos új óvoda épült, újult meg, korszerűsödött.

Az államtitkár tájékoztatása szerint idén majdnem 32 ezer óvodai dolgozót érintenek a pedagógus életpálya béremelései, hiszen január 1-je óta az óvodákban nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott, pedagógus szakképzettséggel nem rendelkezők is részesülnek 7+3 százalékos illetmény-, illetve munkabér-emelésben.

 

Javult az óvodák helyzete

Nőnek az óvodai dolgozók bérei, bővülnek a férőhelyek, rég nem látott mértékben nőtt a jelentkezés az óvodapedagógusi képzésre, mindemellett számos új óvoda épült, újult meg, korszerűsödött

 

Rétvára Bence hangsúéyozta, hogy az életpálya bevezetése óta jelentősen megnőtt az óvodapedagógusnak jelentkezők száma, míg 2012-ben 1864-en, addig 2016-ban már 3140-en jelentkeztek óvodapedagógus képzésre. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken is legyen elegendő számú óvodapedagógus, a kormány 2016. január 1-jétől kiterjesztette azon pedagógusok körét, akik jogosultak a nehéz körülmények között végzett munkáért járó pótlékra. Óvodafejlesztésekre az elmúlt hat évben 26,3 milliárd forintot költött a kormány, melyből 177 új óvoda épült, újult meg, bővült vagy éppen vált korszerűbbé.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu