Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.16. - hétfő, Edit napja van.

Belföldi hírek

Részintézkedés a rendőrségi szolgálati szabályzat módosítása

2009. augusztus 16. 18:17
Részintézkedés a rendőrségi szolgálati szabályzat módosítása
A Fidesz szerint csak részintézkedés a rendőrség szolgálati szabályzatának tervezett módosítása, amelytől sem rendőr, sem pénz nem lesz több, és a közbiztonság sem fog érdemben javulni.
Kontrát Károly, az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes tagja azzal kapcsolatban nyilatkozta ezt az MTI-nek, hogy a pénteki Népszabadság ismertette a rendőrség szolgálati szabályzatát módosítani készülő igazságügyi és rendészeti miniszteri rendeletet.

Eszerint a rendőrnek ütni vagy rúgni tilos, kivétel: ha erre a személye ellen irányuló támadás elhárításához feltétlenül szükség van. Tilos ütést mérni a halántékra, a torokra, a vesékre, illetve a nemi szervekre - többek között ezzel egészítené ki a szabályzatot a most készülő rendelet. Ma csupán annyi az előírás, hogy gumibot alkalmazásakor "az ütés lehetőleg a támadó végtagot érje, kerülni kell, hogy fejre, a derékra, a gyomorra vagy a hasra irányuljon" - olvasható a napilapban.

Kontrát Károly mindezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: ettől az intézkedéstől a közbiztonság nem fog érdemben javulni, ráadásul az sem fog kiderülni, hogy 2006 októberében kik és kiknek a parancsára verték szét brutálisan a békés megemlékezőket.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu