Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Repülőgépgyár építését támogatja a kormány

2017. August 26. 08:00
Repülőgépgyár építését támogatja a kormány

A magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárat épít Pécsett 5,16 milliárd forintos beruházás keretében, melyhez a kormány 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter szerint egy rendkívüli magyar újítás sorozatgyártásának lehetőségét teremtik meg, mellyel minimum 105 új munkahelyet teremtenek. Magnus Aircraft a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készült kétüléses repülőgépet, amely műrepülésre alkalmas, valamint kifejlesztett egy olyan gépet is, amely nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, és szintén kompozit anyagból készült. Ez tovább erősíti a magyar innovatív megoldásokat.

 

A magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárat épít Pécsett

A magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárat épít Pécsett, a beruházáshoz a kormány 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt

 

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magnus Aircraft a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készült kétüléses repülőgépet, amely műrepülésre alkalmas, valamint kifejlesztett egy olyan gépet is, amely nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, és szintén kompozit anyagból készült. A Magnus Aircraft Amerikában saját céget alapított, Kínában pedig vegyesvállalatot hozott létre. A magyar vállalat termékeinek komoly piaca lesz Kínában a következő időszakban, a kínai légügyi jogi változtatások miatt egyre nagyobb az igény a könnyű testű repülőgépekre és az azzal járó pilótaképzésre. A beruházás keretében több mint 7500 négyzetméter alapterületű új gyártóbázist hoznak létre.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu