Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.03. - Saturday, Klotild napja van.

Belföldi hírek

Rengetegen kezdik el a mesterséges intelligencia kurzusokat

2023. January 11. 13:32
Rengetegen kezdik el a mesterséges intelligencia kurzusokat

Magyarországon rendkívül sikeres a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) kezdeményezése.

Hazánkban meghaladta a 100 ezer kitöltést az a kurzus, amelynek célja, hogy a lakosság megismerkedjen a mesterséges intelligencia vezérelt technológiával és annak megoldásaival.

 

Az díjmentes kurzus még a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) kezdeményezésének köszönhetően indult el Magyarországon. A kezdetek óta már rengetegen szereztek hasznos alapismereteket a jövő technológiákról, így sikeresnek mondható a digitális tananyag.

 

Több mint száz ezren nézték már végig az oktatóanyagot

 

Az MI Koalíció azért hozta létre a kurzust, mert a mesterséges intelligencia elterjedése hatalmas versenyképességi előnyt és gazdasági hasznot hozhat Magyarországnak.

 

Az ilyesfajta alkalmazások nagymértékben megemelik a termelékenységi statisztikákat, képesek hatékonyabbá tenni a klímavédelmi terveket, mindezek mellett pedig nagyobb hozzáadott értékű állásokat teremtenek.

 

Az MI Koalíció bejelentése alapján a kurzus továbbra is mindenki számára díjmentesen elérhető lesz, sőt már magyar egyetemekkel és nagyvállalatokkal is elkezdték az együttműködést, hogy minél szélesebb réteg tekintse meg a tanfolyamot.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu