Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Rengeteg új elektromos busz áll forgalomba Magyarországon

2021. december 03. 14:45
Rengeteg új elektromos busz áll forgalomba Magyarországon

A megyeszékhelyek kapják a legtöbb új elektromos autóbuszt, amelyek 2022-ben állnak forgalomba.

Hatvan új elektromos autóbusz áll forgalomba Magyarország hat megyeszékhelyén a következő hónapokban. A megyeszékhelyek a Humda Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatásának köszönhetik az új autóbusz flottát. Az ügynökség több mint 8,5 milliárd forintos támogatással segíti a városokat a Zöld Busz Programban.

 

A beszerzési projekt eredményeképp Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Szolnokon, Egerben és Szegeden állnak forgalomba az új járművek, amelyeket a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. konzorciuma kap meg.

 

A Zöld Busz Program kiemelt fontosságú annak érdekében, hogy Magyarország elérje 2030-as célkitűzéseit, miszerint a következő évtized elejére a villamosenergia termelés 90 százaléka károsanyag kibocsátás mentes legyen. Ennek eredményeképp az előállított tiszta villamos energiát az ipar más területein is lehet alkalmazni.

 

Az új elektromos autóbuszok a helyi közlekedést korszerűsítik 

 

Mivel a közlekedés az egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátó szféra a világon és Magyarországon, így a Humda Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. minél aktívabban részt vesz a Zöld Busz Program támogatásában.

 

Az ország helyi közlekedésében közel 3000 autóbusz áll forgalomban, a Zöld Busz Program keretében pedig 2022-ben további 100, az azt követő években pedig még további 1100 autóbuszt cserélne le elektromos buszra az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 

Jövőre nem csak az említett 6 megyeszékhely kap új elektromos autóbuszokat, hanem további magyar nagyvárosok is, ahol a töltőinfrastruktúra is fejlesztésnek indul.

 

Forrás és képek: MTI, ITM

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu