Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Rengeteg az új munkavállaló az IT-szektorban

2021. október 23. 12:00
Rengeteg az új munkavállaló az IT-szektorban

Jóval többen dolgoznak az IT-szektorban, mint a járványhelyzet előtti időkben.

Óriási a szerepe az IT-szektornak abban, hogy az ország gazdasága már a járvány előtti teljesítményt is meghaladta. Az elemzések alapján Magyarországon jelenleg 17 ezerrel több munkavállaló dolgozik a kulcsfontosságú IT-iparágban, mint a járvány megjelenését megelőzően. Az adatokat Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára közölte az Infotér konferencián.

 

Az Infotér Konferenciát Balatonfüreden rendezték és célja az, hogy a digitalizáció emberi és közösségi jellemzőit elemezze, tehát a technológia fejlődéséből létrejövő társadalmi kihívásokat vizsgálja, majd használja fel hatékonyan.

 

Felpörgött az IT-szektor

 

Az államtitkár szerint a technológiai kihívásokat globális szinten is kezelni kell és minden nemzetnek fontos, hogy álláspontot foglaljon ebben a témában. Szerinte a vírushelyzetre Magyarország nagyon jól reagált és egy olyan szektort is sikerült közben megerősíteni, mint az informatika, hiszen 17 ezer emberrel több a munkavállaló ebben a szektorban, mint a járvány előtt.

 

Forrás: MTI, Schanda Tamás
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu