Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.19. - vasárnap, Vilhelmina napja van.

Belföldi hírek

Rendkívül fontos az infokommunikációs mérnökök képzése

2021. június 27. 13:00
Rendkívül fontos az infokommunikációs mérnökök képzése

Mivel az infokommunikáció jelentősen képes befolyásolni az üzleti modelleket, ezért létfontosságúvá vált az infokommunikációs mérnökök képzése.

Az üzleti modelleket is képes fejleszteni az infokommunikáció, ezért egyre fontosabb lett, hogy olyan szakembereket képezzen az ország, akik a technikai tudásukkal képesek felvenni a versenyt a modern kor nehézségeivel is - közölte Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

 

A Huawei Technologies Seeds for the Future elnevezésű tehetségprogramjának záróeseményén a helyettes államtitkár azt is elárulta, hogy a Huawei a magyar kormány egyik legfontosabb stratégiai partnere lett.

 

"A jövő generációjának képzésénél nincs fontosabb, a vállalatok hasonló programjainak a jövőben is fontos szerepük lesz. A Huawei 2008-óta folyamatos tehetségprogramját a járvány sem akasztotta meg" - mondta Solymár Károly Balázs.

 

A helyettes államtitkár azt is elmondta, hogy a tehetségprogramban van olyan témák közül választhattak a diákok, mint az 5G, a felhő technológia vagy a mesterséges intelligencia ismeretek.

 

A kiberbiztonság mellett a mesterséges intelligencia az egyik legnépszerűbb téma a programban

 

A Huawei Technologies Hungary ügyvezetője, Colin Cai azt mondta az eseményen, hogy a cég stratégiájának is része, hogy folyamatosan képezzék a tehetséges fiatalokat és nagy öröm számukra, hogy soha nem tapasztaltak még annyi jelentkezőt a tehetségprogramra Magyarországon, mint 2021-ben. Összesen 160 magyar diák részvételével zajlott idén a program.

 

"A 2020/21-es évben rendhagyó módon, online avattuk be az egyetemi hallgatókat az úttörő IT-technológiák rejtelmeibe. A nyolc napos, intenzív digitális tanfolyamon a jövő mérnökei az 5G, a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása mellett vezetői elméletet is tanultak" - ismertette az ügyvezető.

 

A Huawei ezen képzése az egyik legmodernebb platformnak számít a világon, ahol a legnépszerűbb kurzus évek óta a kiberbiztonság.


Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu