Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Rekordot döntött a Hell Energy Magyarország Kft.

2021. július 27. 11:03
Rekordot döntött a Hell Energy Magyarország Kft.

Rekordösszegen, azaz 67 milliárd forint névértéken bocsátott ki zöldkötvényt a Hell energiaital-gyártó vállalat.

Magyarországon még sosem volt akkora értékű kötvénykibocsátás a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében, mint amekkorát a Hell Energy Magyarország Kft. jelentett be. Az energiaital-gyártó nagyvállalat összesen 67 milliárd forint névértékű zöldkötvényt bocsátott ki sikeresen Magyarországon.

 

A zöldkötvény kibocsátáson ráadásul a vállalat nem is vonta be az összes beérkező forrást. Összesen 76 milliárd forintnyi benyújtott ajánlat érkezett, a Hell azonban csak 67 milliárdnyi forrást font be. A 67 milliárd forintos forrást a cég az elmúlt hetekben kihirdetett beruházási programjaira kívánja fordítani, amelyek közel 80 milliárd forintba kerülnek. A beruházások főleg a szikszói gyárat érintik majd, ahol a vállalat zöld céljainak megfelelő kapacitásbővítéseket terveznek kivitelezni.

 

A kapacitás bővítéseket a szikszói gyárban fogják kivitelezni

 

Az elmúlt évben szintén több nagyberuházást is indított a Hell Magyarországon. Többek között egy tejeskávé töltő üzemet és egy cukor silót ls felépítettek 8,5 milliárd forintból, az idei projekt azonban jóval nagyobb, mint az eddigiek.

 

A jelenlegi kapacitás bővítést 2023-ig, tehát a következő 2 évben tervezi végrehajtani a vállalat. A 80 milliárd forintos beruházás magában foglalja egy 700 méter hosszú és 78 ezer négyzetméter alapterületű épület felépítését. A vállalat ezáltal jelentősen megnöveli töltő kapacitásait, továbbá az alumínium doboz gyárát is kibővíti.

 

Mire a projekt lezárul, a cég már évente 3 milliárd darab aluminium dobozos italt lesz képes legyártani Szikszón.

 

Forrás és képek: MTI, Hell, Portfolio
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu