Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.25. - szerda, Katalin napja van.

Belföldi hírek

Rekord beruházást hajt végre a Nestlé

2020. október 12. 18:59
Rekord beruházást hajt végre a Nestlé

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás alapkőletételi ünnepségén azt hangsúlyozta, hogy Magyarország az éllovasok közé tartozik abban a beruházásokért folytatott globális versenyben, amely a világban felszabaduló és átalakuló kapacitások újra elosztásáért folyik.

Miközben a világgazdaságból szinte kizárólag negatív hírek érkeznek - gyárbezárásokról, munkanélküliségről, tömeges elbocsátásokról, csődökről hallani -, addig Magyarországon az elmúlt tíz év erőfeszítéseinek köszönhetően szinte naponta jelentünk be újabb és újabb nemzeti, illetve európai rekordokat megdöntő beruházásokat - mondta. Hozzáfűzte: ezek eredményeként már a nyár folyamán elértük a januári foglalkoztatási adatokat, augusztus végére pedig ismételten több mint négy és félmillió ember állt munkában hazánkban. Szijjártó Péter kiemelte, a Nestlé újabb, 50 milliárd forint értékű büki fejlesztése a cég magyarországi történetének legnagyobb beruházása, amely 30 százalékkal növeli a büki állateledelgyár termelési kapacitását és 160 új munkahelyet hoz létre. A beruházás jelentőségét mutatja, hogy a magyar kormány nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a büki fejlesztést - tette hozzá.

 

Rekord beruházást hajt végre a Nestlé

 

Ez a beruházás újabb lökést ad a magyar élelmiszeriparnak, amely az idei év első hét hónapjában jelentősen, kilenc százalékkal tudta növelni termelési értékét és amely 140 ezer embernek ad munkát - mondta a miniszter. Szólt arról is, hogy a Nestlé több mint ezer hazai kis- és középvállalkozástól vásárolja azokat az alapanyagokat, amelyeket termelése során felhasznál. Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az alapkőletételi ünnepségen kiemelte: a 140 millió eurós, vagyis 50 milliárd forintos fejlesztés nem csak a Nestlé Hungária eddigi legnagyobb beruházása lesz, de a hazai élelmiszeripari beruházások közül is kiemelkedik. A bővítést követően a büki gyár kapacitása a napi 5 millió termék előállítását is meghaladhatja majd, így naponta több mint 70 kamion mennyiségű állateledel kelhet útra Európa szinte minden országába, továbbá Észak-Afrikába, a Közel- és Távol-Keletre, Ausztráliába és Új-Zélandra - közölte az ügyvezető igazgató.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu