Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

Programozható robotok segítik a diákokat

2023. June 01. 09:28
Programozható robotok segítik a diákokat

Május végén immár negyedszerre hirdetett Robotika Szakkör pályázatot egyik ismert hazai cég, melynek eredményeképpen újabb iskolák jutottak programozható robothoz.

Negyedik alkalommal hirdetett Robotika Szakkör pályázatot a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. Ez a kezdeményezés újabb három általános iskolát látott el egyenként 13 programozható robottal, illetve a hozzájuk tartozó tananyaggal – tudatta az autopro.hu.

 

Idén a budapesti XVI. kerületi Móra Ferenc Általános Iskola, a XXIII. kerületi Grassalkovich Antal Általános iskola és a Dunaharasztiban levő Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola kapta a lehetőséget, hogy az adománnyal értékes tudással gazdagítsa diákjait.Programozható robotok segítik a diákokat Budapesten - Fotó: knorr-bremse.hu

Programozható robotok segítik a diákokat Budapesten - Fotó: knorr-bremse.hu

 

A Robotika Szakkör keretein belül a tanulók robotok programozásán keresztül tanulnak a mai, digitalizált világban és munkaerőpiacon hasznosítható gondolkodásmódot, kulcsfontosságú kompetenciákat és problémamegoldó készségeket.

 

A gyermekek emellett megismerkedhetnek az algoritmikus gondolkodásmóddal és a mérnöki szemlélet alapjaival is – írta meg az autopro.hu.

 

Fotó: knorr-bremse.hu

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu