Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.23. - Friday, Alfréd napja van.

Belföldi hírek

Pozitívak a klímavédelmi eredmények

2022. September 15. 20:16
Pozitívak a klímavédelmi eredmények

Hazánk eddig rendkívül jól teljesít a klímavédelemhez kapcsolódó mutatókban.

Globális kutatást végzett a KPMG a klímavédelem területén, ez alapján pedig Magyarország nemzetközi viszonylatban sem teljesített rosszul. A nagyvállalat több mint 100 mutató alapján készített elemzést 32 országról. Magyarország jelenleg a 13. helyen áll az összesített rangsorban.

 


A rangsor főleg azt elemzi, hogy az országok milyen mértékben csökkentették a szén-dioxid kibocsátást az elmúlt években és évtizedekben. A hivatalos adatok alapján Magyarország 1990 óta több mint harmadával, az az 34 százalékkal tudta csökkenteni a károsanyag kibocsátást.

 

Hazánkban több szervezet is segíti a célok megvalósítását

 

A Magyarországon végbemenő károsanyag kibocsátás csökkentésben hatalmas szerepet játszott az energia iparág dekarbonizálása. A 2020-as években folyamatosan új kihívások nehezítik meg az eredmények javítását, de minden ország igyekszik kihasználni a modern technológiák előnyeit.

 

Az átlaghőmérséklet szinte soha nem látott mértékben növekszik, változik a csapadékmennyiség és új vírusok jelennek meg évről-vére. A problémák megoldásában hazánkban a Mesterséges Intelligencia Koalíció, az 5G Koalíció, az Ipar 4.0 projekt és az Autonóm Gépek Platform is segíti a minisztériumot a célok elérésében.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu