Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Pluszbevételt hoznak a NAV új módszerei

2018. April 01. 08:29
Pluszbevételt hoznak a NAV új módszerei

Tállai András, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár interjú keretében közölte, hogy az adóhivatal által a 2010-es kormányváltás óta bevezetett új, modern módszerek évente több száz milliárd forintos pluszbevételt hozhatnak az államkasszának.

A Magyar Időkben közölt interjúban az államtitkár elmondta, hogy részben ezek az összegek adtak fedezetet az elmúlt nyolc év adócsökkentéseihez. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is irányító államtitkár emlékeztetett a feketegazdaság visszaszorítása érdekében hozott intézkedésekre. Kiemelte az online pénztárgépek 2014-ben elindult rendszerét, és elmondta, hogy ma már nagyjából kétszázezer online kassza működik az országban, a készülékek tavaly több mint 10 ezer milliárd forintnyi forgalomról küldtek adatokat a NAV-nak.

 

Az adóhivatal új, modern módszerei adtak fedezetet az elmúlt nyolc év adócsökkentéseihez

Az adóhivatal új, modern módszerei adtak fedezetet az elmúlt nyolc év adócsökkentéseihez

 

A 2015-ben elindított elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer révén pedig tavaly a NAV-hoz nagyjából 13 millió szállítmányról érkezett bejelentés, és az időközben módosuló szabályok miatt egyre kevesebb olyan jármű van, amely kikerülhet a hatóság látköréből - ismertette. Az online pénztárgépek rendszere és az ekáer már az első két évben 400 milliárd forintot hozhatott az államkasszának - írta a lap.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu