Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

Piacvezető cég érkezhet hazánkba

2023. June 13. 12:00
Piacvezető cég érkezhet hazánkba

Egy ázsiai nagyvállalat Magyarországon építheti fel a környék egyik legfejlettebb gyárát.

Egy igazi világszínvonalú technológiát fejlesztő ázsiai vállalat jelenhet meg Magyarországon a közeljövőben, köszönhetően annak, hogy egy kínai cég itt tervezi létrehozni a térség legmodernebb katódanyag-gyártó üzemét.

 

A gyár nem csak a legmodernebb, de a legfenntarthatóbb üzem lenne Közép-Európában, tekintve a katódanyag-előállító helyszíneket. A beruházás szintén megerősítené Magyarországot helyét és szerepét a piacon az elektromos autók gyártásában.

 

Az ilyesfajta modern gyártási megoldások megjelenése Magyarországon számos előnnyel járnak. Az újfajta automatizáció és a robottechnológia lehetővé teszi a gyártási folyamatok hatékonyságának növelését, mivel a robotok pontosak, gyorsak és fáradhatatlanok, így hosszú órákon át is folyamatosan dolgozhatnak.

 

Ismét elektromobilitási beruházás indulhat hazánkban

 

Ezenkívül a modern gyártási technológiák rugalmasabbá teszik a termelést, mivel könnyen átállíthatók különböző termékek gyártására. Ez lehetővé teszi az itenni vállalatok számára a gyorsabb válaszadást a piaci igényekre. 

 

A Huayou Cobalt cég képviselőivel a magyar felek már alá is írták a közös szándéknyilatkozatot, így újabb látványos projekt érkezhet hazánkba. A program a magyar gazdasági és ipari teljesítményt is javítja, hiszen egy teljesen új technológia debütálhat itthon.

 

Magyarország mellett Németország a másik olyan ország Európában, amelynek komoly kapacitásai vannak az akkumulátorok gyártásában. A fejlesztéssel hazánk a német szintre léphet fel és az európai elektromobilitási iparág egyik meghatározó tagjává válhat.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu