Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Pest megyei piacok fejlesztésére adható be támogatási kérelem

2018. August 27. 11:29
Pest megyei piacok fejlesztésére adható be támogatási kérelem

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár közölte: az önkormányzatok beadhatják kérelmüket a Pest megye területén lévő helyi piacok fejlesztését támogató pályázati felhívásra.

Hozzátette: a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának keretében összesen 2 milliárd forint keretösszegig minimum 10, maximum 150 millió forint igényelhető piaci elárusítóhelyek létesítésére, fejlesztésére, a piaci infrastruktúra kiépítésére. A támogatásra a főváros vonzáskörzetében fekvő Pest megyei települések és a 10 ezer főnél népesebb Pest megyei városok pályázhatnak, amelyek a vidékfejlesztési program hasonló célú támogatására nem jogosultak.

 

Pest megyei piacok fejlesztésére adható be támogatási kérelem

A pályázat előtérbe helyezi a helyi termékek piacra jutását, és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is

 

Rákossy Balázs kiemelte: a pályázat előtérbe helyezi a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutását, ezzel támogatja és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is. Az államtitkár hangsúlyozta: a helyi termelők és élelmiszer-kiskereskedők számára a helyben történő értékesítés feltételeinek megteremtése és javítása erősíti a helyi gazdaságot, élénkül a település kereskedelme, bővülnek a település szolgáltatásai, a településen élők kevesebb utazással, kényelmesebben juthatnak  jó minőségű élelmiszerhez. Az új vagy megújult piac a település egyik fontos közösségi terévé is válhat - fűzte hozzá.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu