Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Péntektől ülésezik az otthonvédelmi monitoringbizottság

2011. August 25. 21:46
Péntektől ülésezik  az otthonvédelmi monitoringbizottság
Az otthonvédelmi monitoringbizottság augusztus 26-án tartja alakuló ülését, ahol elfogadja munkatervét és működési rendjét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI kérdésére csütörtökön.
A szaktárca tájékoztatása szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hozta létre az otthonvédelmi monitoringbizottságot, amelynek tagjai: Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, Balogh László, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) alelnöke és Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, aki egyben a bizottság vezetője is.
Orbán Viktor miniszterelnök felkérte a nemzetgazdasági minisztert, állítson fel otthonvédelmi monitoringbizottságot

Orbán Viktor miniszterelnök

 

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán jelentette be: felkérte a nemzetgazdasági minisztert, állítson fel otthonvédelmi monitoringbizottságot annak érdekében, hogy a banki törlesztőrészletek kiszámítása átláthatóvá és egyértelművé váljon. Abban az esetben, ha a bizottság úgy látja, hogy a bankok visszaéltek erőfölényükkel, a kormány be fog avatkozni áll a tárca által kiadott közleményben.

 

A bizottság feladata lesz a devizaadósok védelmében felállított árfolyamvédelmi konstrukció működésének figyelemmel kísérése

fotó:MTI/Szigetvári Zsolt

 

Az NGM arról is tájékoztatott, hogy a bizottság feladata lesz a devizaadósok védelmében felállított árfolyamvédelmi konstrukció működésének figyelemmel kísérése, szükség esetén javaslatok megfogalmazása a szabályozás továbbfejlesztésére - közölte a szaktárca. (T.A)

forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu