Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Pedagógusok Szakszervezete: kérdéses a tankerületek működése

2016. June 05. 14:14
Pedagógusok Szakszervezete: kérdéses a tankerületek működése

Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke szerint kérdéses, hogy az iskolák működtetésének feladatát, hogyan fogják majd megoldani a tankerületek. 

A legutolsó tárgyalás már úgy tűnt, hogy az álláspontok már közeledtek egymáshoz, de a köznevelési törvény most benyújtott módosításából több olyan pont is kimaradt, amelyekről a tárgyalásokon beszéltek. A megbeszéléseken a kabinet rábólintott, hogy a korábbi Közoktatás-politikai Tanácshoz hasonló testületet hozzanak létre, de végül ez sem került be a törvénymódosításba, mint ahogy a pedagógusok kötelező óraszámának szabályozása sem - sorolta Galló Istvánné.

 

Galló Istvánné - forrás: nyugat.hu

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke

 

Galló Istvánné azt mondta, eddig a Klik által működtetett iskolákkal sok gond volt, az önkormányzatok által működtetett intézményeknél ugyanakkor nem hallottak olyanról, hogy nem fizették volna ki a gázszámlát vagy a karbantartást nem végezték volna el. Kérdés, egy tankerületben ezeket hogy fogják megoldani - vetette fel, "elképesztőnek" nevezve Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozatát, miszerint azért kell az üzemeltetést is a Klikhez rendelni, mert romlottak a tanulói teljesítmények. A szakszervezet jövő héten részt vesz a jövő szombati, fővárosi pedagógusdemonstráción.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu